Önkormányzatoknak

Gyermekkori vészhelyzetek a bölcsiben, oviban és az iskolákban is kialakulhatnak.  Sajnálatos tény, hogy a hivatalos oktatás keretein belül a gyermekekkel foglalkozók hazánkban jelenleg nem kapnak minden tekintetben átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket a hirtelen kialakuló, életet veszélyeztető gyermekbetegségekről, balesetekről. Ezt a hiányt pótolja a Léghajó Program. Óvónőknek, bölcsődei gondozóknak, pedagógusoknak nyújtunk gyakorlati ismereteket azokra az esetekre, amikor egy gyermek váratlanul betegség vagy baleset miatt nagy veszélybe kerülne.

Kurzusaink témái: asztma, epilepszia, cukorbetegség  lázcsillapítás, a lázgörcs, hasmenés, hányás, kiszáradás, alkohol, drog. Hangsúlyos a gyermekbalesetek témája. Az oktatásban kiemelt jelentőséget kap a veszélyeztető állapotok felismerése, értékelése, a laikusok által végzett újraélesztés elméleti és gyakorlati bemutatása, és a légúti idegentest eltávolítás technikáinak oktatása. A gyermek-újraélesztést speciális babákon gyakorolják a résztvevők. Mindezt a pedagógusok speciális szempontjait figyelembe véve tárgyaljuk.

Önkormányzati kurzusokat tartottunk:   Zuglóban, Abonyban, Szolnokon, Újbudán, Ferencvárosban és Óbudán.

A pedagógusok a tanfolyam elvégzése után határozottan és szakképzetten tudnak cselekedni veszélyhelyzet esetén is, ezáltal csökkenteni tudják a kockázatokat.

Tapasztalataink szerint minden önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a gyermekek intézményi biztonságát. Ugyanakkor sok esetben financiális nehézségek adódnak. Ebben is segítséget tudunk nyújtani: közösen áttekintjük a pályázati lehetőségeket, igény esetén pályázatírónk is rendelkezésre áll.

Önkormányzati kurzusaink kapcsán, kérjük keresse Kovács Anita programvezetőt.

Elérhetőségek

E-mail-ben:

anita.kovacs@leghajo.hu

Telefonon:
06-70-3310-481

Az alábbi linkre kattintva pdf formátumban tekintheti meg ismertetőnket.

Szöveges ismertető letöltése itt.