Vélemények, történetek

FGX_4789

Az alábbiakban gyűjtöttük össze azokat a véleményeket, történeteket amelyeket a Léghajó Program résztvevői írtak.

“Jászberény Város Óvodai Intézménye részéről ezúton szeretném  megköszönni, hogy részt vehettünk az Önök által szervezett
életmentő képzésen.  A képzésen részt vevő kollégák valamennyien elismerően szóltak mind az  elméleti, mind a gyakorlati felkészítésről. Külön köszönetünket fejezzük ki Dr. Kis-Tamás Melinda előadónak, aki fantasztikus hozzáértéssel,  elkötelezettséggel, nagyon közetlen hangnemben, saját  tapasztalataira-, élményeire támaszkodva, gyakorlatiasan tartotta meg  ezt a néhány órás tanfolyamot. A továbbképzést nagyon értékesnek és  gyakorlati szempontból hasznosnak tartottuk. Szívesen vennék részt hasonló képzéseken.  További munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánunk.
Köszönettel és üdvözlettel: Beszteri Éva intézményvezető”

Kedves Péter!

Nagyon hálás vagyok, hogy 2011. májusában részt vehettem a tanfolyamon és elsajátíthattam ezt az elképesztő technikát, amivel emberéleteket menthetünk! Kisfiamat (3éves) az Országos Kardiológián gondozzák, mert 10 napos korában kiderült, hogy szívbeteg. Túl vagyunk egy aorta szűkület műtéten és egy ballonos katéteres billentyű tágításon is. Áprilisban  rosszul lett egy hipermarket parkolójában amikor szerencsémre egy orvos ment el mellettem és elkezdte az újraélesztést, ekkor még nem tudtam mit is csináljak a gyerekkel pontosan, de az arra járó orvosnak Dr.Pásztor Tibornak köszönhetően kisfiam időben megfelelő ellátásban részesült. Ennek következtében mentem el a Léghajó Program álltal nyújtott tanfolyamra. Szeptember 16-án kisfiam ismét rosszul lett. Elájul,leállt a légzése, lekékült. A tanfolyamon tanultak szerint elkezdtem az újraélesztést. Egy perc elteltével magához tért. Azóta jól van, jövő héten csütörtökön megyünk újabb billentyűtágításra. Még egyszer hálásan köszönöm a tanultakat! Remélem sok emberhez eljut ez a tudás! Kár, hogy Magyarországon nincs benne a tantervben. Szerintem nagyon fontos lenne, hogy ezt minden iskolában oktassák, hiszen életekről van szó!!! Én a 8 éves lányomat is megtanítottam mit kell vészhelyzet esetén csinálni. Üdv:  Siklósi Ági

 

“Gratulálok a Gyermekkori vészhelyzetek, SOS megoldások könyvéhez. Azt gondoltam a 3 lányom mellett már „tapasztalt róka” vagyok, mégis nagy örömmel vettem meg ezt a remekül szerkesztett laikusoknak is könnyen érthető művet. Mondott újat és sokkal magabiztosabbá tett, kiegészítve az elsősegély tanfolyamokon tanultakat. Azóta a nagyszülők is megkapták, amikor ők vigyáznak a csemetékre, jó ha tudnak valahová nyúlni és feleleveníteni a poros emlékeket. Ezen túl pedig köszönet a programért, ami egy rendkívül alapvető fontosságú terület elsajátítását teszi lehetővé a szülővé válás folyamatában.

Üdvözlettel: Farkas Mónika

 

Egy vélemény a Kolping Hotelből:

“A Léghajó Programhoz szeretnék kiegészítést tenni. Bár negyedjére vettem rajta részt, mégis ismét igencsak hasznosnak bizonyult. 28 hónapos kisfiamnak tegnap előtt kruppos rohama volt, és a múlt héten tanultaknak köszönhetően “higgadtan” és szakszerűen tudtuk kezelni. Hála a Léghajónak! És Önöknek, hogy pihenés közben elsősegélyt is tanulhatunk. Köszönjük!”

 

Kedves Péter!
Mindenek előtt szeretném megköszönni, hogy részt vehettünk a hétvégi kurzuson, és gratulálni Neked ehhez a hiánypótló munkához. Óriási segítség ez nekünk, aggódó, laikus szülőknek, kicsit magabiztosabbakká váltunk ezzel a tudással felvértezve.
A rádióműsorról nem tudtunk, hétvégén meghallgatjuk, ilyenkor már régen fenn vagyunk :-)
Üdv, Poór Gabi

 

Kedves Péter,

Már jó párszor eszembe jutott, hogy írnom kéne, megköszönni a bíztatást és a segítséget, de jó mentségem legyen, hogy Tomika teljesen leköti minden percem és nem nagyon van időm a számítógép elé ülni… Május 27-én oxigén palackkal hazajöttünk – Tomi 4 hós 2 napos volt, 45 cm és 2750 g. Nagyon örülök, hogy nem volt olyan eseményünk, apnoé, amikor a tanfolyamon tanultakat használni kellett volna, de óriási biztonságot adott a tudat, ha baj van, meg fogom tudni oldani, de a kisfiunk nagyon ügyes volt. Minden jót kívánunk Önnek,

M. Tomi, Laci és Judit

 

Kedves Anita!

Szívből és hálásan köszönjük a “Léghajó-program”- egész csapatának áldozatos és csodálatos munkáját, a szívvel-lélekkel történő tanítást, s, hogy egyáltalán létezik ez a nagyszerű lehetőség szülőknek, és (remélem minél több)óvodapedagógusnak. Csodálatos, és tartalmas – szinte egész :) – napot tölthettünk együtt – Gabi fáradhatatlanul, türelmesen, és kimerítő részletességgel tanított, és vitt minket egy csodálatos világba, – egy olyan tudást adott nekünk ez a program, amely, – bár reméljük, életünkben nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy alkalmaznunk kelljen, – mindennél fontosabb célért, az életért segít bennünket küzdeni. Mától valami megváltozott bennem…már sokkal többnek érzem magam, mint ezek nélkül az ismeretek nélkül, és tudom, ha szükség lesz rám valaha is valahol valakinek, már nem a rémület lesz rajtam úrrá, hanem magabiztosan és tudásom legjavával küzdeni tudok majd a legcsodálatosabbért, az életért. Hálás köszönet Dr Krivácsy Péternek, aki útjára indította ezt az “iskolát”, – köszönet érte az egész csapatnak, aki bármit is megtesz azért, hogy ez a nemes dolog működni tudjon, köszönet Gabinak a csodálatos dolgokért, amit ma megtanított nekünk, és neked Anita, hogy segítettél összehozni nekünk ezt a mai napot! Szeretném még megköszönni azt a csodálatos emberi magatartást, amit a Magyarországon maradt és szívvel lélekkel dolgozó orvosaink és egészségügyi dolgozóink emberfeletti lelki és fizikai munkával tanusítanak a beteg gyerekek, és emberek iránt. Köszönjük azoknak az orvosoknak, akik a munkájuk mellett még olyan célokért is tudnak időt és energiát áldozni, a mint ez a Léghajó-program. Most nagyon meg vagyok hatódva…azért, mert ma egy kicsit “mindenhatóvá” válhattam, mert olyan kincs lett általatok a birtokomban, amelyre, ha csak egyszer is szükséges lesz, az valakinek mérhetetlenül nagy dolog lesz. Hiszen mindannyian tudjuk, néha a banális dolgokból lehet a nagy baj, ha nincs időben segítség. Mostmár nagyobb biztonságban tudom a gyerekeinket is óvodánkban, nyugodtabbak lehetnek az óvó nénik és a szülők is, és szeretném ezt a szülők felé is terjeszteni, úgyhogy segíts légyszíves majd ezt is megszervezni, beszéljünk róla majd! Mégegyszer hálás köszönet, és meleg szeretettel üdvözöljük az egész csapatotokat!

Marietta

Csip Csup Csodák magánóvoda

 

Kedves Péter!

Szombaton vettünk részt a Léghajó I-es programon, és nagyon jól éreztük magunkat. Gabriella nagyon hasznos dolgokat mondott, és gyakoroltunk is (remélem, nem lesz rá szükség). A kislányunk, a négy hónapos Fruzsi is velünk volt, és semmi fennakadást nem okozott, sőt váratlan kacagásaival a többiek arcára is mosolyt csalt.

Még egyszer köszönjük a segítségüket!

Üdvözlettel:

Kardos Ferenc

 

Kedves Péter!

Nagyon köszönjük, hogy itt voltál nálunk, szerintem nagyon hasznos volt a kurzus. A résztvevők távozásakor majdnem mindenkivel tudtam beszélni néhány szót, mindenki elégedetten távozott.

Már az első alkalommal, amikor részt vettünk a kurzuson, úgy éreztem, hogy nagyon nagy igazságtalanság a gyerekeinkkel szemben az, hogy míg autóvezetés előtt több vizsgát is le kell tenni ahhoz, hogy használhassuk autónkat, addig legtöbben úgy kezdjük a legnagyobb kincsünkről való gondoskodást, hogy nincs igazán fogalmunk arról, hogyan előzzük meg a bajt, mit tegyünk egy-egy felmerülő probléma esetén. Köszönet érte, hogy rávilágítottál dolgokra, megtanítottál egy csomó mindent nekünk.

Köszönettel

Mariann