Kurzusaink

Kurzusainkon a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes tapasztalattal bíró orvosok, diplomás nővérek oktatnak. Mivel a gyakorlati tudást tartjuk fontosnak, ezért konkrét megoldásokat adunk a konkrét helyzetekre. A témák között megtalálhatók mind a szorosabban vett gyermek-elsősegélynyújtás mind a mindennapos bajok is. Kiemelt jelentőségű az csecsemő- és gyermekkori újraélesztés oktatása, amit a Léghajó Programot elvégzők speciális babákon gyakorolnak.

A csoportok kis létszámúak, maximum 10 fővel tartjuk.

 

Gyermekkori vészhelyzetek kurzus

Az  5 órás tanfolyamon a súlyos helyzetek felismerésétől a megoldásokig nyújtunk nélkülözhetetlen ismereteket.  Témakörök:  balesetek,  bölcsőhalál, csecsemő- és gyermekkori újraélesztés, égés, félrenyelés (légúti idegentest), kiszáradás, lázcsillapítás, lázgörcs, mérgezések. Minden résztvevő a Gyermekkori vészhelyzetek – S.O.S. megoldások könyvet kapja ajándékba.

Jelentkezés, bővebb információkhoz kattintson ide.

 

Gyermekújraélesztés – rövid kurzus

Ezt a rövid kurzust babysittereknek, babaúszó oktatóknak és azoknak az szülőknek ajánljuk, akik csak az újraélesztést és a légúti idegentest eltávolítását szeretnék elsajátítani. A 2,5-3 óra során csecsemő- illetve gyermek méretű babákon történik a gyakorlás.

Jelentkezés, részletek itt olvashatók.

 

Bölcsődei, óvodai, iskolai kurzusok

Óvónőknek, pedagógusoknak nyújtunk gyakorlati ismereteket azokra az esetekre, amikor egy gyermek váratlanul, betegség vagy baleset miatt veszélybe kerül. A kurzusok témakörei az életkori sajátosságokhoz igazodnak.

Az 5 órás képzés főbb pontjai:  lázcsillapítás, lázgörcs, hasmenés, hányás, kiszáradás, epilepszia, asztma, cukorbetegség, alkohol, drog.  Hangsúlyos a gyermekbalesetek és megelőzésük témája. Az újraélesztést speciális babákon tanulják a résztvevők.

Jelentkezés, részletek itt olvashatók.

 

Speciális kurzusok

Különösen fontosnak tartjuk a speciális igényű gyermekek szüleinek és gondozóinak felkészítését. Egyes betegségekben (pl.  súlyos epilepszia, szívbetegség, agyi károsodás,légzészavar) szenvedő gyermekeknek az átlagosnál lényegesen nagyobb az esélyük légzés- /keringésleállásra és más vészhelyzetek kialakulására.

Jelentkezés, részletek itt olvashatók.

 

Hirtelen halál és újraélesztés felnőttkorban, a félautomata defibrillátor használata

Ezen a kurzuson a hirtelen szívhalál jelentőségéről, lefolyásáról, hátteréről beszélünk. Mivel ez a helyzet a kórházon kívüli halálozás leggyakoribb oka, ezért jelentőségét nehéz lenne túlbecsülni. Az utóbbi évek törekvései lehetőséget adnak arra, hogy a hirtelen szívhalál túlélését optimális esetben akár 50-75%-ra javítsuk, ehhez azonban arra van szükség, hogy idejében felismerjük és az újraélesztési technikák alkalmazzuk, ne ijedjünk meg, ha félautomata defibrillátort kell alkalmaznunk, ismerjük annak működését. Ezeket gyakoroljuk ezen a kurzuson.

További információk és jelentkezés itt.

 

Kapcsolat:

E-mail-ben:
leghajo@leghajo.hu